Poronin — hotele

Szukaj
Szukaj noclegu w okolicy na dziś

Oferty promocyjne Poronin

Pokaż hotele na mapie
Pokaż hotele na mapie (Poronin) - GPS: 49.33965, 20.00556
Liczba gwiazdek
Ocena Gości
Rodzaj hotelu
Cena
Charakter hotelu

Popularne hotele w mieście Poronin

Miasta w pobliżu – Poronin

Najpopularniejsze miasta: Polska

Najpopularniejsze miejsca
Nie masz sprecyzowanych planów?
Zdjęcia hotelu: DW Paryżanka, Poronin
4,6 /5
Fantastyczny
Ocena na podstawie 146 opinii
Ośrodek wypoczynkowy

Śniadanie było dobre. Obsługa była bardzo miła. Pokój był czysty i zadbany. Duży teren wokół ośrodka z wieloma atrakcjami. Do dyspozycji gości dwa aneksy kuchenne, jeden z nich z dużą lodówką. Spokojna okolica, w pobliżu płynie górski potok. Polecam odwiedzić to miejsce!.

Anastazja L., 2020-02-10
Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
  • Cechy hotelu DW Paryżanka
  • monitoring w pomieszczeniach ogólnodostępnych
  • posiłki dla dzieci
  • faks / ksero
  • wypożyczalnia sprzętu narciarskiego (na miejscu)
  • Hotele designerskie
  • Zamki
  • Sielskie krajobrazy
Pokój dwuosobowy
Pokój trzyosobowy
Studio (4 osoby dorosłe)
+
Studio (5 osób dorosłych)
+
Pokój czteroosobowy z prywatną łazienką
+
Pokój Dwuosobowy typu Economy
od 48,3 US$
Zobacz wszystkie pokoje DW Paryżanka

Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

Zdjęcia hotelu: Tatra Góralski Wellness & SPA, Poronin
3,8 /5
Bardzo dobry
Ocena na podstawie 182 opinii
Ośrodek wypoczynkowy

Hotel nie ma nic wspólnego ze spa iWellness. Basen , który jest opisany na stronie istnieje ale jest nieczynny j nigdy nie będzie . Jacuzzi zagrzybiałe , sauna to jakiś żart to zbita z desek szafa z podłączonym grzejnikiem gdzie kłęby kurzu przyklejają się do człowieka. Restauracja serwuje cyklicznie to samo jedzenie z naprawdę dolnej półki!!! Porcje z przedszkola , śniadania to to samo co kolacja . Za ta cenę naprawdę to...

Asia, 2020-01-11
  • Cechy hotelu Tatra Góralski Wellness & SPA
  • monitoring wokół obiektu
  • parking
  • taras
  • punkt sprzedaży karnetów narciarskich
  • Hotele designerskie
  • Zamki
  • Sielskie krajobrazy
Pokój jednoosobowy typu Standard
Pokój Trzyosobowy typu Standard
Pokój dwuosobowy typu Standard
od 65,2 US$
Pokój czteroosobowy typu Standard
+
Pokój czteroosobowy typu Deluxe
+
Pokój Czteroosobowy typu Premium
+
Zobacz wszystkie pokoje Tatra Góralski Wellness & SPA

Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

Zdjęcia hotelu: Willa Hamry, Poronin
4,5 /5
Fantastyczny
Ocena na podstawie 103 opinii
Zakwaterowanie ze śniadaniem

Pokój był przytulny i wygodny. Łóżko było bardzo wygodne. Śniadania były smaczne z lokalnych produktów. Do dyspozycji gości duża kuchnia i jadalnia. Bardzo miła obsługa. Pensjonat położony jest w spokojnym miejscu, dobry punkt wypadowy na wszystkie stoki, profesjonalna narciarnia. Zdecydowanie polecam!

Pensjonat położony jest poza centrum Poronina więc raczej ciężko myśleć o spacerze do restauracji czy do...

Edward C., 2019-06-03
Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
  • Cechy hotelu Willa Hamry
  • pokoje dla niepalących
  • jazda konna
  • piesze wycieczki
  • sala zabaw
    Pokój z 2 łóżkami pojedynczymi i wspólną łazienką
    Pokój Czteroosobowy
    +
    Pokój Dwuosobowy typu Superior z balkonem
    Pokój trzyosobowy typu Superior z balkonem
    Pokój dwuosobowy typu Deluxe
    Pokój Trzyosobowy typu Deluxe
    Apartament rodzinny typu Suite z 2 sypialniami
    +
    Pokój Czteroosobowy
    +
    Zobacz wszystkie pokoje Willa Hamry

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Pokoje Gościnne u Lańdy, Poronin
    4,6 /5
    Fantastyczny
    Ocena na podstawie 159 opinii
    Kwatery prywatne

    Pani właścicielka była bardzo miła. Dobrze była wyposażona kuchnia. Dobry parking. W pokoju było ciepło. Obiekt znajduje się w spokojnej okolicy, blisko od sklepu spożywczego i dobrej restauracji. Poronin jest to mała i cicha miejscowość i wszedzie było blisko. Polecam:) Mała łazienka.

    100maksym, 2019-03-05
    Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
    • Cechy hotelu Pokoje Gościnne u Lańdy
    • narciarstwo
    • parking na miejscu
    • dostęp do Internetu
    • WiFi
    • Hotele dla rodzin z dziećmi
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    Pokój trzyosobowy
    Pokój dwuosobowy
    od 24,2 US$

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Durda, Poronin
    4,7 /5
    Znakomity
    Ocena na podstawie 216 opinii
    Kwatery prywatne

    - Mieliśmy pokój z dużym wygodnym łóżkiem i balkonem - Do dyspozycji była dobrze wyposażona kuchnia oraz fajna jadalnia z kominkiem - Właściciele byli bardzo mili i chętni do pomocy - Na posesji miejsca parkingowe - Dobra lokalizacja - blisko od Zakopanego - W pokoju tylko jeden kontakt i jeden w łazience - To trochę za mało jak na dzisiejsze czasy.

    Ziemowit, 2018-12-11
    Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
    • Cechy hotelu Durda
    • bezpłatny parking
    • sprzęt do grillowania
    • Apteczki pierwszej pomocy są dostępne
    • zwierzęta domowe są akceptowane
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    Pokój dwuosobowy
    od 29,5 US$
    Pokój trzyosobowy
    Apartament (4 osoby dorosłe)
    +

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Willa pod Jodłą, Poronin
    4,7 /5
    Znakomity
    Ocena na podstawie 121 opinii
    Kwatery prywatne

    Pokój był bardzo wygodny i czysty. Świetna lokalizacja z dobrym dojazdem do Zakopanego. Blisko do stoku, karczmy i sklepu. Domek w stylu podhalańskim z drewnianymi pomieszczeniami, było klimatycznie i ciepło. Dobrze działało Wi-Fi. Zamykany parking. Żałujemy, że mogliśmy zostać tak krótko..

    Lucjan, 2018-12-06
    Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
    • Cechy hotelu Willa pod Jodłą
    • ogród
    • Bezdotykowe zameldowanie/wymeldowanie
    • monitoring wokół obiektu
    • WiFi dostępne w całym obiekcie
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    Pokój dwuosobowy
    Pokój z 2 łóżkami pojedynczymi
    od 29,5 US$
    Pokój rodzinny (2 osoby dorosłe + 2 dzieci)
    +
    Pokój trzyosobowy
    Pokój Dwuosobowy z widokiem na góry
    Zobacz wszystkie pokoje Willa pod Jodłą

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Willa Litworówka III, Poronin
    4,1 /5
    Bardzo dobry
    Ocena na podstawie 635 opinii
    Pensjonaty

    * Obsługa była wyjątkowo miła. * Pokój był czysty z balkonem, w miarę ładny widok z balkonu. * Śniadania były smaczne. * Przed willą dość spory parking i ogród wraz z tarasem. * Stosunkowo dobra lokalizacja, około 4 km od Bukowiny. - Brak przede wszystkim czajnika w pokoju.

    N. Henryk , 2018-08-14
    • Cechy hotelu Willa Litworówka III
    • piesze wycieczki
    • jazda na rowerze
    • bezpłatny parking
    • sauna
    • Narty / sporty zimowe
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    • Podróżowanie z plecakiem
    Pokój Dwuosobowy typu Classic z balkonem
    od 51,8 US$
    Pokój Trzyosobowy typu Classic
    +
    Pokój Czteroosobowy
    +
    Pokój rodzinny typu Classic
    +
    Apartament z 1 sypialnią
    +
    Apartament z widokiem na góry
    Apartament typu Suite z 2 sypialniami
    +
    Apartament z 1 sypialnią
    +
    Zobacz wszystkie pokoje Willa Litworówka III

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: GORSKA OSADA Lovely Chalets Zakopane, Poronin
    4,6 /5
    Fantastyczny
    Ocena na podstawie 84 opinii
    Domki

    Panie z recepcji były bardzo miłe. Miejsce pełne uroku, ciszy i spokoju. Bardzo blisko od Zakopanego i od term Bukovina Tatrzańska. Było to idealne miejsce do odpoczynku! Właścicielka była wyjątkowo sympatyczna. Domek był funkcjonalnie urządzony, kominek dodawał klimatu, dobrze była wyposażona kuchnia.

    Internet nie działał. Cena zbyt wygórowana za zwyczajny domek!.

    Leonard A., 2018-02-22
    • Cechy hotelu GORSKA OSADA Lovely Chalets Zakopane
    • kanały telewizyjne dla dzieci
    • Zasady dystansu społecznego są przestrzegane
    • sauna
    • apartament dla nowożeńców
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    Domek typu Deluxe I Mniszkowy Zapiecek – 3 pokoje
    od 509,6 US$
    +
    Domek typu Deluxe II Ostomiły – 3 pokoje
    od 338,3 US$
    +
    Domek typu Deluxe III Zawaterniok – 3 pokoje
    od 310,6 US$
    +
    Domek typu Luxury V Gronostaji – ul. Kośne Hamry 4C
    +
    Domek typu Luxury VI Ornacki – ul. Kośne Hamry 4C
    +
    Domek z 2 sypialniami
    +
    Zobacz wszystkie pokoje GORSKA OSADA Lovely Chalets Zakopane

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Pensjonat Litworówka, Poronin
    4,3 /5
    Fantastyczny
    Ocena na podstawie 424 opinii
    Pensjonaty

    Pensjonat jest dobrze położony z dobrym oznakowaniem dojazdu do obiektu. Pokój był czysty i przestronny z ładnym widokiem na góry. Byliśmy zadowoleni ze śniadania, było smaczne i świeże oraz bardzo starannie przygotowane. Miły i uprzejmy personel. Były problemy z ciepłą wodą.

    Apolonia, 2017-06-17
    • Cechy hotelu Pensjonat Litworówka
    • bezpłatne WiFi
    • Płatności bezgotówkowe są możliwe
    • narciarstwo
    • W miejscach wspólnego spożywania posiłków stoliki ustawiono w odległości pozwalającej na zachowanie dystansu społecznego
    • Narty / sporty zimowe
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    • Podróżowanie z plecakiem
    Pokój dwuosobowy
    od 48,3 US$
    Pokój trzyosobowy
    +
    Pokój Czteroosobowy
    +
    Pokój rodzinny (5 osób dorosłych)
    +
    Pokój dwuosobowy ze skośnymi sufitami
    od 41,3 US$
    Studio z balkonem
    +
    Zobacz wszystkie pokoje Pensjonat Litworówka

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Willa Austryjok, Poronin
    4,4 /5
    Fantastyczny
    Ocena na podstawie 63 opinii
    Domki

    Obiekt Willa Austryjok położony jest w Miejscowości Poronin w Tatrach i oferuje zakwaterowanie w malowniczej scenerii z bezpłatnym WiFi oraz prywatnym parkingiem.

    • Cechy hotelu Willa Austryjok
    • pokoje dla niepalących
    • parking na miejscu
    • ogród
    • transfer lotniskowy
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    Domek
    od 107,4 US$
    +
    Apartament
    +
    Pokój z 2 łóżkami pojedynczymi
    Pokój czteroosobowy z prywatną łazienką
    +
    Pokój trzyosobowy z łazienką
    Zobacz wszystkie pokoje Willa Austryjok

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Dom Wczasowy Jesionkówka, Poronin
    4,0 /5
    Bardzo dobry
    Ocena na podstawie 71 opinii
    Ośrodek wypoczynkowy

    Dom Wczasowy Jesionkówka położony jest w malowniczej okolicy, 100 metrów od lasu i 300 metrów od rzeki.

    Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
    • Cechy hotelu Dom Wczasowy Jesionkówka
    • prywatny parking
    • usługa parkingowego
    • specjalne potrawy dietetyczne (na życzenie)
    • bramki zabezpieczające dla dzieci
    • Hotele dla rodzin z dziećmi
    • Hotele designerskie
    • Zamki
    • Sielskie krajobrazy
    Pokój z 2 łóżkami pojedynczymi
    od 24,2 US$
    Pokój trzyosobowy
    Pokój Czteroosobowy
    +

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Dom Wypoczynkowy Paulina, Poronin
    4,4 /5
    Fantastyczny
    Ocena na podstawie 231 opinii
    Pensjonaty

    Dom Wypoczynkowy Paulina znajduje się w Poroninie, 6 km od Zakopanego i oferuje piękne widoki na Tatry.

    Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
    • Cechy hotelu Dom Wypoczynkowy Paulina
    • Trwa opracowywanie procesu sprawdzania stanu zdrowia gości
    • bezpłatny parking
    • całodobowa ochrona
    • parking na miejscu
    • Narty / sporty zimowe
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    • Podróżowanie z plecakiem
    Pokój z 2 łóżkami pojedynczymi
    od 45,9 US$
    +
    Pokój Czteroosobowy z łazienką
    +
    Pokój trzyosobowy z łazienką
    Koedukacyjny pokój wieloosobowy
    +
    Koedukacyjny pokój wieloosobowy
    +
    Zobacz wszystkie pokoje Dom Wypoczynkowy Paulina

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Michałowa Chata, Poronin
    4,8 /5
    Znakomity
    Ocena na podstawie 203 opinii
    Kwatery prywatne

    Michałowa Chata położona jest w zielonej i spokojnej okolicy w Poroninie, 300 metrów od rzeki Poroniec.

    Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
    • Cechy hotelu Michałowa Chata
    • dostęp do Internetu
    • ogród
    • wycieczka lub spacer po miejscowych zabytkach
    • taras
    • Hotele dla rodzin z dziećmi
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    Pokój dwuosobowy z prywatną łazienką
    Pokój z 2 łóżkami pojedynczymi i prywatną łazienką
    Pokój trzyosobowy z widokiem na ogród
    Pokój Czteroosobowy z balkonem
    +
    Pokój Czteroosobowy
    +
    Pokój Dwuosobowy z widokiem na góry
    Pokój jednoosobowy z prywatną łazienką poza pokojem
    od 16,1 US$
    Pokój Dwuosobowy z widokiem na ogród
    Zobacz wszystkie pokoje Michałowa Chata

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Pokoje gościnne u Stocha, Poronin
    4,2 /5
    Fantastyczny
    Ocena na podstawie 78 opinii
    Kwatery prywatne

    Obiekt Pokoje gościnne u Stocha położony jest w Poroninie, 10 km od Bukowiny Tatrzańskiej i oferuje ogród oraz bezpłatne WiFi.

    Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
    • Cechy hotelu Pokoje gościnne u Stocha
    • bezpłatny parking
    • prywatny parking
    • WiFi
    • dostęp do Internetu
    • Hotele dla rodzin z dziećmi
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    Pokój dwuosobowy
    Pokój trzyosobowy
    +
    Pokój Czteroosobowy
    +
    Pokój jednoosobowy
    Zobacz wszystkie pokoje Pokoje gościnne u Stocha

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Willa Bogda, Poronin
    4,2 /5
    Fantastyczny
    Ocena na podstawie 27 opinii
    Kwatery prywatne

    Obiekt Willa Bogda położony jest w Poroninie, w Tatrach i oferuje zakwaterowanie w pokojach z widokiem na góry.

    Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
    • Cechy hotelu Willa Bogda
    • WiFi
    • narciarstwo
    • bezpłatne WiFi
    • parking na miejscu
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    Pokój trzyosobowy
    Pokój Dwuosobowy z 1 lub 2 łóżkami
    od 29,5 US$
    Pokój Czteroosobowy
    +
    Pokój rodzinny z widokiem na góry
    +
    Zobacz wszystkie pokoje Willa Bogda

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Willa Ewa, Poronin
    4,6 /5
    Fantastyczny
    Ocena na podstawie 102 opinii
    Kwatery prywatne

    Willa Ewa znajduje się w Poroninie.

    Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
    • Cechy hotelu Willa Ewa
    • narciarstwo
    • parking na miejscu
    • bilard
    • gaśnice
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    Pokój czteroosobowy z łazienką i balkonem
    +
    Pokój trzyosobowy z łazienką i balkonem
    Pokój dwuosobowy z łazienką i balkonem
    od 32,2 US$

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Willa Emma, Poronin
    4,8 /5
    Znakomity
    Ocena na podstawie 18 opinii
    Kwatery prywatne

    Obiekt Willa Emma położony jest w miejscowości Poronin i oferuje widok na góry.

    Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
    • Cechy hotelu Willa Emma
    • przechowalnia nart
    • całkowity zakaz palenia
    • wypożyczalnia sprzętu narciarskiego (na miejscu)
    • monitoring wokół obiektu
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    Studio typu Standard
    +
    Apartament typu Studio z widokiem na ogród
    +
    Studio z widokiem na góry
    +
    Duży pokój dwuosobowy
    od 40,3 US$
    Zobacz wszystkie pokoje Willa Emma

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: U Gruloka, Poronin
    4,7 /5
    Znakomity
    Ocena na podstawie 165 opinii
    Ośrodek wypoczynkowy

    U Gruloka znajduje się w Poroninie, 3,5 km od wyciągu narciarskiego Harenda i 1,5 km od wyciągu narciarskiego Cabanówka.

    • Cechy hotelu U Gruloka
    • plac zabaw dla dzieci
    • monitoring wokół obiektu
    • WiFi
    • wspólna kuchnia
    • Hotele dla rodzin z dziećmi
    • Hotele designerskie
    • Zamki
    • Sielskie krajobrazy
    Pokój dwuosobowy z prywatną łazienką
    Pokój Trzyosobowy z prywatną łazienką
    Pokój czteroosobowy z prywatną łazienką
    +

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Willa Pod Grapą, Poronin
    4,8 /5
    Znakomity
    Ocena na podstawie 266 opinii
    Apartament

    Obiekt Willa Pod Grapą położony jest w Poroninie, 7,8 km od Bukowiny Tatrzańskiej i oferuje ogród oraz bezpłatne WiFi.

    Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
    • Cechy hotelu Willa Pod Grapą
    • Wszystkie naczynia i sztućce są poddawane dezynfekcji
    • dostęp do Internetu
    • narciarstwo
    • Używane są chemiczne środki czystości, które skutecznie zapobiegają rozprzestrzenianiu się koronawirusa
    • Noclegi nad morzem
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    Pokój dwuosobowy typu Deluxe z wanną i wspólnym aneksem kuchennym
    Pokój dwuosobowy typu Deluxe z prysznicem i wspólnym aneksem kuchennym
    od 38,7 US$
    Apartament z widokiem na góry
    +
    Apartament typu Deluxe
    +
    Pokój dwuosobowy typu Deluxe ze wspólną kuchnią
    Apartament typu studio
    +
    Apartament typu Deluxe
    +
    Pokój trzyosobowy typu Deluxe ze wspólną kuchnią
    Zobacz wszystkie pokoje Willa Pod Grapą

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Zdjęcia hotelu: Willa Pod Jesionem, Poronin
    4,5 /5
    Fantastyczny
    Ocena na podstawie 112 opinii
    Kwatery prywatne

    Obiekt Willa Pod Jesionem położony jest w spokojnej okolicy w Poroninie, 900 metrów od wyciągu narciarskiego U Gruloka.

    Rezerwacja możliwa bez karty kredytowej
    • Cechy hotelu Willa Pod Jesionem
    • bezpłatny parking
    • Możliwe wystawienie faktury
    • bezpłatne WiFi
    • Pościel, ręczniki itp. prane są zgodnie z wytycznymi władz lokalnych
    • Hotele dla rodzin z dziećmi
    • Hotele designerskie
    • Sielskie krajobrazy
    Pokój trzyosobowy
    Pokój rodzinny
    +
    Pokój dwuosobowy
    od 24,2 US$
    Pokój Czteroosobowy
    +
    Zobacz wszystkie pokoje Willa Pod Jesionem

    Przybliżona cena - Cena za pokój / noc

    Szukaj noclegów w mieście Poronin, Polska

    Witaj w mieście Poronin. Wprowadź daty i wybieraj spośród ponad 37 obiektów!. Znajdź nocleg w mieście Poronin. Zarezerwuj w najniższej cenie! Poronin → Ośrodki wypoczynkowe Poronin, Domki, Pensjonaty Poronin, Kwatery prywatne, Obiekty B&B Poronin. Tanie noclegi • Noclegi Poronin — Największy wybór ofert hoteli w mieście: Poronin! Od tanich hoteli do ofert last minute.

    Dlaczego warto korzystać ze strony ehotelsreviews.com?
    Zarezerwuj teraz, zapłać później! BEZPŁATNE odwołanie rezerwacji większości pokoi
    Bezstronne opinie
    Bezstronne opinie

    Opinie o hotelach zamieszczone w naszej witrynie pomogą znaleźć najlepszą ofertę w wybranym miejscu.

    Największy wybór hoteli
    Największy wybór hoteli

    ehotelsreviews.com oferuje do wyboru ponad 600 000 hoteli w więcej niż 200 krajach.

    Miejsca na nocleg
    Miejsca na nocleg

    Oferujemy nie tylko hotele – odkryj wiele innych opcji zakwaterowania.

    Strona w Twoim języku
    Strona w Twoim języku

    Strona internetowa po polsku oraz w 17 innych językach

    Pokaż hotele na mapie
    Szukaj noclegu w okolicy na dziś
    Nie tego szukasz? Szukaj dalej